En mangaberättelse

Här kommer ett boktips för dig som är förälder, uppskattar kristen litteratur och att förmedla Bibelns texter till dina barn.

Det finns en mängd varianter av biblar för barn i olika åldrar. Den här varianten har blivit väldigt uppskattad hemma hos oss. Vi har två kortare häften med utdrag ur de längre böckerna. De är gjorda i serie- format och layouten är i manga- stil vilket tilltalar min pokémon- tokiga 7,5-åring skarpt =) Jag rekommenderar den verkligen till barn som gillar manga- stilen och lite coolare illustrationer än de gulliga bilderna som ofta finns i vanliga “barn- biblar”. Det kristna budskapet är tydligt, vilket kan vara en god grund till samtal om tro hemma eller i barngrupper i kyrkor. Däremot skulle jag inte använda den i mitt yrke som förskollärare då undervisningen ska vara icke- konfessionell. Där förmedlas kunskap om människors olika traditioner, kulturer och tro på ett annat sätt.