Sidor ut och in

Visst är det insidan som räknas. Men nog har utsidan en inte alltför oansenlig inverkan på insidan. Är man krasslig, går det ofta att pigga upp sig en aning genom en dusch och nystylad frisyr. Välsittande plagg har förmågan att åstadkomma en rakare rygg och säkrare attityd. Liksom mjuka brallor med lagom häng i rumpan och gosig huvtröja ger bättre avslappning och mindre jobbstress än jeansen som stramar in magen.

image I mitt yrke är det där med arbetskläder ingen självklarhet. Men just där jag jobbar, får man faktiskt nya arbetskläder i olika omgångar. Det finns inga krav på att alltid använda dem och ibland kan det vara trevligt att bära något mer personligt än enfärgat och arbetsgivarens logga. Men nog har arbetskläderna en inte alltför oansenlig inverkan på insidan av mitt yrkes- jag. Iklädd logga och stilig namnskylt, blir det mer tydligt att jag är min profession och lite mindre mitt privata jag. Insidan känner att den företräder någon annan än bara sig själv. Ryggen blir lite rakare, attityden lite säkrare.

Väl hemma är det sedan lätt att plocka bort yrkes- jaget och stoppa undan rak-rygg och logga i lådan under sängen. Där väntar rump- hänget och gos- luvan på att skänka insidan en välförtjänt avkopplande kväll. (Fast på just den här bilden är jag faktiskt arbetsklädd inför en dag med pyjamasparty).