Potatis, höst och spindlar

Skollov den här veckan. När min mamma var barn, hade hon potatislov och hjälpte till att ta upp potatis på en gård en bit hemifrån. När jag var barn hade jag höstlov och hjälpte nog inte till så mycket alls. Inte med potatis i alla fall. Nu har min son läslov och skolan har utrustat honom med ett läsbingo och en lässpindel. Bingot går ut på att man ska läsa tio minuter på olika platser eller på olika sätt för en spindel gjord av garn, piprensare och plastögon. Ett bra sätt att öka läsmotivationen på, tycker jag. Att ha en riktig mottagare när man skriver eller någon som lyssnar när man läser, är fantastiskt bra. Även om nu spindeln inte har förmågan att höra på riktigt, tycks den vara en fullgod lyssnare. Dottern har gjort en egen lässpindel och hänger gärna på läsbingot också.

image