Boktips

Jag insåg att det var länge sedan jag bjöd på ett boktips så här kommer ett (eller två)!

Min yngsta knäckte läskoden för några månader sedan. Att läsa långa meningar är dock lite för svårt ännu, liksom de så kallade “lätta att läsa”- böckerna. Men enkla bilderböcker som egentligen är avsedda att vara högläsningsböcker för yngre barn, kan passa jättebra för henne att läsa själv. Givetvis vill hon helst höra böcker med mer relevant innehåll och rikare text då jag läser högt för henne men att kunna läsa en bok själv, oavsett svårighetsgrad, tror jag ger en positiv känsla hos henne och man tränar ju läsning genom att just läsa. Ett litet tips till fler nybörjarläsare kanske!

På bilderna syns “Titt ut! på bondgården” (2017) från Triumf förlag och “Före och efter” av Jean Jullien (2017), Atrium förlag