Enkel matte i skogen

Den här veckan är det sportlov i våra hemtrakter. Själv hade jag semester måndag och tisdag. I dag, fredag, har jag som vanligt min lediga dag. Det har varit jätteskönt att känna den där semesterlunken så här i februari. I tisdags gick jag och barnen en liten tur till skogen. Vi har hittat en liten gran där som vi alla tre tycker är söt! Visst kan granar vara väldigt gulliga, håller ni inte med?!

Barnen hade med sig varsin ryggsäck där de packat ner anteckningsblock och penna. Jag lade ett måttband i jackfickan. Ute i skogen mätte vi sedan hur hög granen var och barnen skrev upp 39,6 cm i sina böcker samt ritade av den. Enkel vardagsmatte, helt enkelt! Förhoppningen är att vi ska gå dit igen, flera gånger, för att se hur granen växer. Får se hur det blir med det projektet men roligt hade vi, alla tre.