Hopp i köksfönstret

Så har ännu en vecka passerat. Nästa vecka är det sportlov och jag har tagit ledigt från jobbet ett par dagar. Det känns verkligen underbart då jag känt mig rätt trött den sista tiden. I vanliga fall brukar jag bli nedstämd precis i brytpunkten mellan olika årstider, särskilt mittemellan vintern och våren eller precis i början av våren. Trots det längtar jag efter ljusare och varmare dagar nu! Förra året var vårdeppen faktiskt något mildare än tidigare så jag hoppas på att i stället bli piggare och gladare när våren anländer i år!

imagePå bilden syns en av mina favoritkrukväxter. Orkidé. Den står i köksfönstret och blommar om för andra gången. Länge länge har den stått där i sina nakna gröna blad utan att visa några som helst tecken på att orka leva upp igen. Men för några veckor sedan, mitt i den grå vintertiden, syntes några nätta ljusgröna knoppar och nu skiner den hopp så att det bara sjunger om det. Hopp om våren, hopp om livsgnista, hopp om att vi kan blomma igen och igen. Och igen.

image