På gång på Refus

För flera år sedan skrev jag några små berättelser om figuren “Sudden”. Alla är inspirerade av den vardag som vi levde i då när äldsta barnet bara var några år gammal. Berättelserna skrev jag först för hand, skissade enkla bilder till och gjorde klassiska vikböcker av, ni vet sådana där man gjorde i skolan. Den allra första heter “Sudden och pottan” och för ett tag sedan fick den nytt liv här på Refus: https://refus.se/bocker/sudden_och_pottan/

Nu har jag påbörjat ett litet projekt med en av de andra “Sudden-berättelserna”, nämligen “Sudden och kyrkan”. Den har en enkel handling om hur ett kyrkobesök kan gå till och tanken är att barn i kristna familjer ska få en upplevelse av att känna igen sig. Den här berättelsen kan jag alltså inte rekommendera till den icke konfessionella förskolan, såvida man inte har som syfte att undervisa barnen om olika kulturer och traditioner då kanske den skulle kunna vara lämplig att använda.

Någon god tecknare har jag aldrig varit och kommer förmodligen aldrig att bli heller. Men kolkritor är väldigt tacksamt att använda. Det blir liksom snyggt ändå, även om bilderna i sig är väldigt enkla. I alla fall om jag får säga det själv =)

Trevlig helg!