En nobel middag

Förra veckan kunde jag inte låta bli att festla till det för barnen och leka nobelfest här hemma. Det krävs inte mycket för att göra en trerättersmiddag ska jag säga:

Meny

Förrätt: Majskaka, skinkrulle, korvrulle och äppelklyftor

Huvudrätt: Lax med ris

Efterrätt: Pannkaka med saffransglass

En del av maten fanns redan färdig i form av rester från dagen innan så inte behövde jag laga allt själv heller. Barnen fick klä upp sig om de ville fast det avböjdes vänligt men bestämt. Själv nöjde jag mig med rollen som servitris. Fast visst är det en ynnest att servera på självaste nobelmiddagen. Särskilt när man faktiskt får sitta ner och äta tillsammans med gästerna. Det har, som ni förstår, extra förmåner att ordna sin egen tillställning jämfört med den stora riktiga middagen. Gästerna på vår middag verkade dock ha missat en del av den vett och etikett som råder i Blå hallen…Till sist blev det i alla fall dans som varade i sisådär en fem-tio sekunder.

Om någon av er skulle sitta och fundera på om det kommer någon julsaga här på Refus även i år, blir tyvärr svaret nej. Jag har tänkt på att skriva någon ny berättelse på jultema eller kanske skriva en julkalender. Men det har inte blivit någonting av det, inspiration och ork har inte riktigt infunnit sig. Att komma på en helt ny idé på ett tema som det skrivits kring i alla tider, det känns som en ganska svår utmaning. Varje vinkel, tanke, idé, känns liksom redan skriven flera gånger om. Men vi får se om det kommer fler jular med nya idéer. För den som gillar Tora och gänget från Koförskolan, finns ju i varje fall “Jul i ladugården” att lyssna på. En del av det som upplevs viktigt för många i firandet av traditioner är ju trots allt upprepningar, att göra samma saker varje år, äta samma mat, dekorera med samma pynt och kanske också för någon att lyssna på samma ljudböcker.

https://refus.se/bocker/koforskolan-jul-i-ladugarden/