Boktips för unga fantasyälskare

Äntligen fredag igen! Den här veckan tänkte jag passa på att bjuda på ett boktips mitt i kaffepausen mellan alla vardagsbestyren.

Ibland tänker jag att det kan vara svårt att hitta bra och spännande böcker för barn i mellanåldern. Jag tänker på tiden då de börjar tycka att mycket är barnsligt samtidigt som de kanske inte nått en läshastighet som gör att de orkar igenom riktigt långa böcker med en mer komplex berättelse och textsammansättning. Till sist lyckades jag dock hitta en bokserie som uppfyller alla krav på både tuffhet, äventyr och lagom läsnivå; Beast Quest.

För den som gillar fantasy och action, kan jag verkligen rekommendera serien “Beast Quest” av Adam Blade. Enligt Wikipedia är Adam Blade egentligen flera olika författare. De svenska översättningarna är utgivna av Berghs förlag. Beast Quest innehåller en mängd olika serier och de jag läst har en liknande story där ett monster/ en best ska besegras eller befrias från en trollkarls magi för att skapa lugn och fred i landet. Huvudkaraktärerna är Tom och Elenna samt hästen Storm och vargen Silver. Läsaren bjuds på spänning och stundtals rätt så dramatiska äventyr men det brukar alltid gå bra till slut. Texten är uppdelad i kapitel och varvas emellanåt med svartvita bilder. Du hittar Beast Quest hos t.ex. Adlibris eller Bokus. Själv föredrar jag dock att låna hem dem från biblioteket.

Trevlig helg!