Gammalt bröd rostar aldrig

Men torrt blir det och möglar så småningom. Jag är ganska sentimentalt lagd och får en alldeles speciell mysrysig och melankolisk känsla i kroppen av gamla minnen. Här ska jag dela ett sådant som kan vara till nytta om man vill ta tillvara på torrt bröd i stället för att slentrianmässigt kasta det i soppåsen.

När jag var barn brukade mamma steka bröd i pannan på spisen. Hon använde en rund pepparkaksform och tog ut ett hål i varje brödskiva. Sedan knäckte hon ett ägg i det och stekte alltihop, även de runda brödpuckarna som blev över från utstansningen, stektes. Medan mamma åt smörgåsarna med stekt ägg i, åt jag upp brödpuckarna utan ägg. På den tiden var jag väl inte lika förtjust i stekt ägg som jag är i dag.

Häromdagen gjorde jag precis som mamma och stekte brödskivor med ägg och små utstansade figurer (hade ingen rund pepparkaksform). Gott. Bra. Nostalgi.

Trevlig helg!