Pysseltips med lång hållbarhet

Den här veckan bjuder jag på ett litet pysseltips. Om man har barn som gillar att pyssla, vet man hur fort hemmet fylls av pappersströssel, pennor utan korkar, högar av kartonger som omsorgsfullt omvandlats till en kaninbur, ett lekland, eller…ja, möjligheterna är uppenbarligen oändliga. Fastän det är väldigt härligt och berikande med kreativitet i hemmet, händer det att jag blir lite matt av alla rester som blir efter att skapandet avslutats. Att pyssla är ju roligare än att städa, helt klart! Men i dag ska ni få ett snabbt tips på ett pyssel som barnen faktiskt både har roligt när de gör och som de kan använda lång tid efter. Köp textilpennor och vita bomullsplagg, t.ex. strumpor, som barnen får måla sina egna motiv på. Till alla hjärtans dag i år gjorde jag just det, köpte textilpennor och strumpor, målade själv varsitt par till barnen och sedan fick pennorna och resterande vita strumpor ta plats i pysselskåpet.

Jag har tidigare nämnt att jag inte är särskilt bra på att teckna. Därför var det ganska svårt att göra motiven exakt likadana på båda strumporna. Men när dottern sedan målade egna strumpor, märkte jag att det inte var särskilt noga det där med samma motiv på båda strumporna i paret i alla fall =)

Här försökte jag göra ett par coola strumpor med motiv från spelet Minecraft.

Just strumpmodellen blev inte helt lyckad då de låga skaften kasar ner i skorna. Men det är säkert olika vad barnen gillar. Textilpennorna som jag valde heter “Fabric marker” och är av märket “Marvy Uchida”. Jag köpte dem hos en Pandur-återförsäljare. Färgen från dessa behöver inte fixeras genom strykning av plagget utan det räcker med att låta färgen torka i minst 12 timmar. Sedan går det bra att använda plagget och att tvätta det i 40 grader med avigsidan ut.

Nu önskar jag alla en trevlig helg!