Vi tittar till Granis

En liten bit bort ifrån vårt hus, ligger ett trevligt skogsområde. Här växer granen “Granis” som jag berättat om tidigare; Återbesök hos Granis med mys och matte, Enkel matte i skogen I söndags tog vi en promenad dit igen, barnen och jag. Vi konstaterade att Granis barr är väldigt bruna och blev lite oroliga över att något inte står rätt till. Höjden mättes och en diskussion uppstod också kring huruvida Granis är en han eller en hon. I kväll googlade jag därför på “gran” och “kön”. Jag måste nog läsa på lite mer ordentligt för att riktigt förstå hur det fungerar med grankottarnas frön.

Innan vi kom fram till platsen där Granis växer, stannade vi till vid en mysig och lekvänlig plats där min yngsta bjöd på grillad korv. Aningen träiga i smaken men världens godaste ändå såklart!

Trevlig helg!