På gång på Refus

I dag tänker jag att det är dags för en liten uppdatering kring vad som händer här på Refus. Det är ju ett tag sedan jag skrev något om det. Om ni väntar på ett nytt boksläpp, får ni dock ge er till tåls. Just nu har jag ett skrivprojekt på gång som riktar sig till barn i åldern ca 6-9 år. I boken försöker jag att fånga teman som jag tidigare nämnt att jag skulle vilja skriva om, såsom självkänsla eller självbild när man gjort något dumt. Något annat jag brinner för är att på ett naturligt sätt skildra barn och familjer som i vardagen lever i sin kristna tro.

Själva skrivandet går ganska långsamt framåt men jag låter det vara okej så. Ibland saknar jag barndomens flow då jag skrev på ungefär samma sätt som jag läste en bok. Berättelsen tog form allteftersom och jag kände mig tvungen att skriva för att få veta vad som skulle hända!

Vitsippor mellan trädstammar i skogen.

I övrigt har jag jobbat klart min fyradagars vecka efter att ha varit sjuk i ett par veckor. Bästa vädret för en förskollärare har vi haft de senaste dagarna med sol och precis sådär lagom varmt så att man kan vara ute mycket utan att barnen varken fryser eller blir för varma i solen. Efter att ha lämnat de egna barnen till skolan de morgnar jag börjat jobba sent, har jag tagit en extra runda i ett mysigt skogsparti och njutit strålar, fågelsång och vitsippsmattor mellan trädstammarna. Några av dem fick följa med hem och lyser nu vår på vårt köksbord.

Vitsippor och blåbärsris i glasburk på köksbordet.

Trevlig helg!