Sommarlov och sommarbok

Så var det då äntligen sommarlov! Hemma finns två skolmätta hjärnor och fyra matstinna magar. Efter skolavslutningen firade vi med hemgjord pizza (på köpedeg), chokladpudding, glass och Lida- jordgubbar. Trots allt som inte är som det brukar en dag som den denna, blev det allt rätt festligt ändå. Jag skulle i ord vilja fånga känslan av blänket i sonens röda slips och klänningens fladder mot en dotters ännu vinterbleka ben. De där benen, snart ska de bli bruna och kanske skorpiga av små sår. Sådana där som man får av kvistar i skogen eller vurpor i jakten på en boll. De där benen som en gång var mina, för så länge sedan. De som nu har glömt känslan av spritt och en sommartid lika lång som evigheten. Ja, det är dagar som den här som tiden faktiskt står alldeles stilla. Åtminstone för en liten stund. Det är då all tid kokas samman till en enda, den tid som är, den som varit och den som kommer redan nästa sekund. Och man vet att allt går så förskräckligt fort.


Nu får det dock vara slut med djupheter för den här gången för jag måste bara tipsa alla er här i Östergötland om “Sommarboken”. Jag tycker att det är en fantastiskt bra grej som Götabiblioteken gör för att uppmuntra barn att läsa under sommaren! Läs eller lyssna på fem böcker och få en sjätte bok alldeles gratis. Kika in på Götabibliotekens hemsida eller besök ditt närmsta bibliotek för att få mer information.

Trevlig helg!