Hemgjort teatersmink

Hej!

I går var det en märklig dag som kändes både som måndag och fredag på samma gång. Fast det var torsdag. I dessa dagar betyder förkylning någonting helt annat än vad det gjorde förut, ja ni vet ju. Om förkylning förr betydde “snyt dig, garska upp dig och gå till jobbet/skolan” såvida du inte var så risig att du knappt orkade med dig själv ens, så betyder förkylning nu “STANNA HEMMA”. Så enkelt. Men så svårt. Hur som helst är det många som är i denna situation just nu då höstförkylningarna gjort entré och denna vecka var en sådan för mig. Visst är det skillnad på att vara hemma med hängiga barn och med barn som är pigga men som råkar ha för mycket snor i näsan för att kunna vistas nära inpå sina klasskamrater i skolan! Viss underhållning kan verkligen vara på sin plats.

Leka skola är en bra sak att göra! Då kan man passa på att träna på lite saker samtidigt som det blir en kul lek. En annan grej som vi passade på att göra, var eget teatersmink. Idén och receptet fick jag från SVT Barns serie “Fixa rummet”.

Kokosfett och kritor i vattenbad

Gör så här:

Smält två färgkritor (giftfria) tillsammans med två teskedar kokosolja i ett vattenbad.

Häll upp i burkar.

Låt svalna.

Klart.

Färdigt teatersmink i småburkar

Det tar lite tid att göra flera olika färger men sminket fungerar riktigt bra. Jag använde en tjockare variant på kritor vilket gjorde första färgen alldeles för hård. Det visade sig räcka med bara en av de tjockare kritorna för att konsistensen skulle bli lagom. Tar du vanliga kritor, ska det alltså vara två. Hoppas att någon därute kan ha nytta av detta tips om förkylningarna snuvar en på vardagslivet.

Trevlig helg!