Nya och gamla presenter

Hej!

På Refus-fronten har det egentligen inte hänt något särskilt på ett tag. Manuset till uppföljaren om Edla Ädel ligger i datorn och vilar. Under hösten ska jag plocka fram det igen, läsa igenom med lite färskare blick och eventuellt fixa till sådant som jag vill ändra. Jag längtar lite efter att läsa in den. Det är så roligt! Nu är det dessutom ett bra tag sedan jag läste in något.

Säkert har det inte undgått någon som känner mig att jag älskar hösten. I alla fall den tid på året som är precis just nu. Som den känslomänniska jag är, kan småsaker få mig ur balans och känna mig totalt värdelös. Det fina är att det krävs precis lika lite för att göra mig lycklig. Några stålar från den fräscha höstsolen och några andetag i den friska klara luften kan räcka för att göra min dag! Fast det är inte bara vädret som är härligt den här årstiden. Längre fram längs vägen väntar födelsedagar och sedan julen förstås. Jag har redan börjat samla på mig presenter till den ena familjemedlemmen. Det blir nyköp blandat med secondhandfynd.

Älvböcker

Massor utav böcker till älvbok-samlingen har jag fyndat begagnat. Jag tror inte ens att de finns att köpa nya i butik längre. Men jag har köpt i secondhandbutik, från privatperson och secondhand på nätet. Så glad är jag över att jag hittade “Filippa födelsedagsälvan”! Nu gäller det bara att lyckas låta sakerna ligga undangömda i några veckor. Ibland blir man ju sugen på att plocka fram och överraska på en gång, hehe!

På tal om att ge bort secondhandsaker i present, känner jag att det finns ett litet tabu mot det. Eller, tabu kanske är att ta i, men ändå. Jag känner mig inte bekväm med att ge bort secondhandprylar till andra än min egen familj när någon fyller år och jag upplever att många andra också verkar känna så. Det tycker jag är jättesynd! Själv blir jag bara glad om någon ger mig eller barnen något som de köpt begagnat eller något som de haft själva men tröttnat på (förutom sådant som innehåller gamla skadliga kemikalier såklart). Det är ju toppen på alla sätt! Men nu är jag nyfiken, vad tycker du? Har detta med att secondhand är lite sämre eller lite skämsigt att ge bort börjat luckras upp? Blir du glad för secondhandprylar i present? Skulle du kunna tänka dig att ge bort det själv?

Trevlig helg!