Tips till stressiga frukostar

Hej!

Det är veckans första fredagskväll och här sitter jag i soffan och myser med filt framför “gör om mig- delen” i programmet “Go´kväll. Torsdagar är som fredagar för mig eftersom det är min sista arbetsdag i veckan. I morgon väntar fulla tvättkorgar och dammråttor på att bli omhändertagna men kanske väntar en och annan chokladbit på att få bli uppäten också framåt kvällen.

Den här veckan har jag faktiskt skrivit klart första utkastet till Edla Ädels uppföljare! Det är nästan så att jag ångrar beslutet att inte lägga ut den förrän till årsskiftet. Men samtidigt känns det bra att kunna smälta den och läsa igenom många gånger innan jag bestämmer mig för att låta den vara helt färdig.

Frukostbricka

Till sist bjuder jag här på ett litet mini-tips till vardagsfrukosten. Säkert är jag varken först eller ensam om att ha kommit på denna idé men sak samma. Morgnar har ju liksom en tendens att bli ganska stressiga när en familj ska bli klar för jobb och skola. Allt som kan minska stressen genom att förberedas och förenklas, brukar vara ganska trevligt. Ställ då alla kylvaror som ska dukas fram till frukosten dagen efter på en bricka i kylskåpet. Lägg även smörkniv, påläggsgafflar, osthyvel m.m på brickan i kylen. På morgonen är det bara att lyfta ut brickan ur kylskåpet och minst halva frukosten är klar och framplockad på sisådär ett par sekunder.

Trevlig helg!