V.45 Sirapshjälten

Sylt i sirapsflaska

Hej!

Dagens rubrik är tyvärr inte namnet på en ny barnbok, även om man lätt skulle kunna tro det. Den här veckan tänkte jag bara flika in ett litet enkelt vardagstips. Ni vet ett sådant där som ni säkert redan kommit på själva och undrar vad det är att göra sig märkvärdig över. Det är det inte heller. Se det snarare som en liten hyllning till sirapsflaskan! Fyll gärna på med fler smarta användningsområden i kommentarsfältet nedan (fungerar för er som har facebook).

Tre sätt att återanvända en sirapsflaska:

1. Som vattenflaska. Det har jag lärt mig av min svärmor. Den läcker inte och det rinner i en lagom stråle när man dricker ur den.

2. Som våffelsmetsdoserare. Häll upp våffelsmeten i en sirapsflaska. Kläm sedan enkelt ut lagom mängd i våffeljärnet. Det ger en känsla av hotellfrukost när alla kan grädda sin egen frukostvåffla på morgonen. Överbliven smet tar sedan ytterst liten plats i kylen när den förvaras i flaskan.

3. Som squeeze-sylt-flaska. Köp billig sylt i refill-paket eller gör din egen. Häll upp en i sirapsflaska och ringla över maten, gröten eller vad du vill.

Trevlig helg!