V.50 Året som gått

Refus 2020

Under det här året har det blivit en ljud/bildbok publicerad på youtube; Sudden och kyrkan. På ett sätt hade jag nog önskat att det hade blivit fler samtidigt som det är viktigt för mig att Refus får vara mitt fritidsintresse som ger mer vila och glädje än stress och press. Ett manus till den andra boken om Edla Ädel har jag skrivit klart och publicering på soundcloud planerar jag till början av nästa år eller vår. I datorn ligger faktiskt ytterligare ett manus som det fattas ett antal rader på innan det blir klart - OM det blir klart. Utan att avslöja något, är det ett väldigt enkelt manus som jag påbörjade mycket på skoj och det riktar sig till de yngre barnen. Hemsidan fick sig en uppfräschning i början av detta år och under hösten bestämde jag mig för att sätta veckonummer som rubrik på blogginläggen för att inte behöva krysta fram något om jag egentligen inte hade något särskilt att säga. Rubriker sätter jag bara om inläggen verkligen har ett visst tema. Lyssningarna har droppat in lite då och då i perioder under året. Det känns fantastiskt kul så länge det finns någon därute som har glädje av någon av mina ljudböcker!

Vardagen 2020

Ja, vad ska jag säga om den? Det finns så mycket och samtidigt så lite. Jag är tacksam över att ha ett jobb att gå till, även om jobbet som förskollärare är tufft många gånger. Tacksam är jag över teknikens under. Gudstjänsterna i kyrkan har flyttat ut till webben. Mitt introverta jag har fått en slags vila från den upplevda pressen att behöva vara social och jag har hittat en energi som jag inte haft på länge. Samtidigt finns den där, oron för att bli sjuk. För att någon närstående ska bli sjuk. Så många människor har drabbats. Många har fått en osäker tillvaro. Många fortsätter att kämpa på. Det är det enda vi kan göra och vi som tror, vi ber också. Ber för familj och vänner, för alla drabbade som vi inte känner.

Juluppehåll

Från och med nästa vecka tar jag ett juluppehåll från Refus. Jag räknar med att vara aktiv igen i början eller mitten av januari. Tills dess önskar jag er en riktigt God Jul och ett Gott nytt År!