V.4 Titta genom fönster

Fönstervy med snöfall

Hej!

Vardag

Utanför mitt fönster vräker det ner fluffiga snöflingor i dag. Ramunderberget står där tyst och stolt och tar tålmodigt emot den vita kyliga filten. Vackert är det må ni tro! I dag är jag ledig som vanligt på en torsdag. Men på grund av “ni - vet - vad - restriktionerna” blev det vab också ett par dagar denna vecka.

Å kyrkoruin

I helgen som var, hade bacillerna ännu inte slagit till. På söndagen gjorde vi en liten utflykt till Å kyrkoruin. Det är lämningar från en gammal stenkyrka som togs ur bruk under mitten av 1800-talet. Det sägs att Sveriges äldsta man ligger begravd här. Han hette Jon Andersson och ska enligt dödboken i Å ha hunnit bli drygt 147 år när han dog 1729. Det är sannerligen en ansenlig ålder! Ja, om det verkligen stämmer vill säga, det kan nog också sannerligen diskuteras.

Jag inuti ruinen

Det är en speciell känsla att gå runt vid gamla ruiner, tycker jag. Lite som att man beträder någon annans mark, en plats som tillhör dem som en gång faktiskt levde och verkade där. Det är både häftigt och mysigt på samma gång! Som att titta in genom ett fönster mot dåtiden. Gofika hade vi med oss och med magarna fulla av kaffebröd, tog vi en promenad längs grusvägen bort mot havet och sedan tillbaka till bilen för hemfärd.

Refus

I dag var det meningen att ljudfilen till “Ädel Ilska” skulle bli klar. Men så blev det inte riktigt då jag upptäckte en miss i min inläsning. Nåja. Jag funderar ibland över vad nästa steg för Refus är. Ett litet manus ligger i datorn och väntar uttråkat på att få sig en slutkläm. Men jag är osäker på om det är något som jag ens vill publicera här. Kanske, kanske inte. Jag saknar riktigt bra idéer just nu. På ett sätt skulle det vara roligt att skriva mer om antingen Tora på Koförskolan eller ännu en uppföljare om Edla. Samtidigt är jag lite trött på mina gamla karaktärer och skulle vara sugen på att lära känna en ny. Men vem i sådana fall? Ja, om det går förbi någon i fantasins fönster, det får helt enkelt tiden utvisa.

Trevlig helg!