V.8 Sportlov

Hej!

Nu är det sportlovstider. Efter några jättefina gnistande kalla veckor, steg temperaturen och marken erbjuder just nu mer lera än snö. I stället för skridskois och pulkabacke, får barnen leka i sand och klafsiga vattenpölar. Först kände jag besvikelse men efter att ha fått känna vårens fingrar snudda vid mitt ansikte ute i den ljumma luften, är allt glömt och förlåtet. Snart är det vår! Vilken lycka! Vilken längtan! Jag undrar om inte tallarna på Ramunderberget minsann står och ler mot mig genom fönstret.

I måndags jobbade jag men resten av veckan blev det ledigt. Nu är sista månaderna jag har på mig att göra av med yngstas f- dagar, sedan är hon för stor och dagarna brinner annars inne. För stor! Hur gick det till egentligen? Jag njuter i varje fall av dessa dagar. De dagar som får komma och gå med lite lagom aktiviteter och mycket vila, det är de bästa lediga dagarna jag vet.

Kommunen här, erbjuder några roliga aktiviteter under sportlovet. Bland annat har Stinsen/biblioteket fixat ihop några olika aktivitetspåsar. I går fick man hämta en pysselpåse på tema fåglar. I förrgår hämtade vi även ett författarkit som innehöll boken “Spökdiktare och Slottspoeter”, en skrivbok och penna samt en frivillig skrivutmaning. Vi har även gått en deckarvandring och löst ledtrådar runtom i staden. En tavla är stulen och det gäller att lista ut vem tjuven är. Det visade sig dock bli en värre utmaning än vi först trodde. Men vi klurar vidare några dagar innan vi ger upp!

Hoppas att ni har en fin vecka ni också!

/Lollo