V.22 En regnig dag i Sörping

Hej!

Den här veckan skiner solen och juni månad visar upp sin allra finaste sida. Annat var det förra helgen. Då strilade regnet ner och Storåns vatten for fram genom staden i ett skummande fläng. Vattnet behövs dock så det var egentligen ett ganska bra väder det med. Helgen innan dess var också en regnig historia. Så vad gör man då en regnig dag i Söderköping? Äter glass förstås!

I väntan på glassen

Hela familjen var väldigt nöjd med besöket på Smultronstället, ett av Sveriges mest kända glasscaféer. Även om glassen såklart är god, är det själva upplevelsen man vill åt. De har så fina och roliga glassmenyer! Regnet gjorde att det var väldigt lugnt också, inga som helst problem att hålla några corona-avstånd. Själva lyckades vi faktiskt pricka in en öppning i molntäcket och solen nådde oss med några av sina små strålar medan vi satt där och åt innan det vräkte ner igen och hemfärden skedde i språngmarsch. Min ljusrosa fleece matchade perfekt in i Smultronställets färgkod. Det var nästan så att jag hade fått hoppa in och jobba ett pass men jag avböjde =)

Min glass

Jag provade en av deras nya glassar i menyn; “Violetta”. Underbart god med bland annat vit chokladsås, mumma!

När det gäller Refus ser jag att ni är några stycken som lyssnat på “Draken Ulla”, det gör mig väldigt glad och tacksam! Om ni gillar den eller någon annan av böckerna, får ni jättegärna dela vidare om ni känner någon som ni tror skulle ha glädje av dem!

Kram på er/Lollo