V.34

Hej!

Vardag

Capella Ecumenica i bakgrunden

I söndags var jag med på en mysig utflykt till kyrkan Capella Ecumenica som ligger på en liten ö ute i Slätbaken. En kyrkbåt finns som kör besökarna ut till ön innan gudstjänstens början. Ja och sedan kör den hem alla igen förstås! Det är något speciellt med att gå på gudstjänst i en vacker naturmiljö. Den hölls utomhus den här söndagen vilket jag gissar på hör ihop med dessa pandemitider. Det är på något sätt som om man sitter mitt i några av de vackraste penseldragen Gud gjort i sitt förunderliga skapelseverk och samtidigt lyssnar på predikan, sjunger och ber till honom som gjort allt det som jag tittar på. Capella Ecumenica är en ekumenisk kyrka och jag tycker verkligen om den sortens ekumenik där alla bidrar utifrån sina kyrkors traditioner. Där fanns en domprost i svarta kläder och prästkrage, medverkande från liberala katolska kyrkan i färgglada dräkter och kräkla i handen, brassband i Frälsningsarméns uniformer och frikyrkliga pastorer i vanlig snyggskjorta och kavaj. I sanningens namn ska tilläggas att jag samtidigt hade en viss anspänningens klump i magen eftersom båda barnen inte var fullt lika förtjusta i stunden som deras mamma var. Men det hela gick bra och efter gudstjänstens slut åt vi både medhavd matsäck och kyrkfika.

Refus

Jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska göra med min lilla twist på den klassiska Rödluvan- sagan. Ska jag läsa in den och lägga ut den på min sida? Eller ska jag skicka in den till ett förlag bara för att testa? Jag börja bli rätt så trött på att testa faktiskt. Jag tror kanske att man måste vara beredd på att lägga ännu mer jobb på sitt material för att lyckas än vad som ofta är fallet med mig. Samtidigt måste jag väl erkänna att jag är lite sådär smånöjd med själva idén. Jag ska fundera ett par varv till men jag tror att det lutar åt att den hamnar här på Refus någon gång under hösten.

Trevlig helg!