V.7 2022 En tid av längtan

Foto från Ramunderberget

Hej!

Vatten vatten, bara vanligt vatten…(Inte så bara förstås eftersom vatten är nödvändigt för allt liv). Utanför fönstret faller ömsom flingor, ömsom droppar från skyn. Verkar som att dropparna tagit över nu. Det smattrar rofyllt mot plåttaket. Det surrar och skramlar från nedervåningen där vatten far runt i både diskmaskin och tvättmaskin. Också ganska rofyllda ljud faktiskt. De säger mig ju att jobbet blir gjort medan jag sitter här och skriver. Inte så dumt, eller hur?

Annars har dagarna rullat på hos familjen Nilsson. Den värsta corona-tröttheten har lagt sig. Men jag tror att liv och väder bidrar till att man vissa dagar helst skulle ligga kvar under täcket och låtsas som att det var hela världen och det enda livet gick ut på. Jag vet inte vad du tycker, kanske är du en person som fullkomligt älskar februaridagar med tre grader plus? Väder utan snö. Dagar utan sol. Marken full av lera och kantigt grus. I sådana fall ska du nog sluta läsa här eftersom det finns risk för att du kommer att betrakta mig som en allmänt jobbig och gnällig person. Förr om åren blev jag ofta deppig på vårkanten, trots att jag älskade både sol och sippor i skogsbacken. Det är ganska vanligt har jag hört. Men ju äldre jag blir, desto mer längtar jag efter ljuset och de ljumma strålarna. Den tid som är nu, är en tid av längtan. Längtan efter solen, stolen och kaffekoppen i lä invid husväggen. Längtan efter sopmaskinernas surr som lämnar efter sig torra grusfria gator med mindre risk för skrapade små knän. Längtan efter den tunna jackan som tåligt väntar i säsongslådan. Längtan efter det lätta, snabba, häpp nu skuttar vi ut och det tar två sekunder att bli klar. Mellanmål vid långbord på jobbet, oj då, lite sand i smöret, vad gör väl det när solen skiner? Längtan efter somrigt spring, skolavslutning och mängder av glass.

Men vet ni, längtan är egentligen ingen dålig sak. Ibland är det nästan längtan som är bäst. För det är precis då, just när allt det där som längtan vill åt, ligger framför fötterna, det är då det är som allra härligast. Iiiii, snart ska jag känna det där som jag längtar efter och det är just i början som det är längst tid kvar innan det tar slut.

Efter dessa tankar ska jag ta och skvätta vatten på badrumsgolvet också så att det blir rent och fint. Önskar er alla en fortsatt bra dag och kommande helg! Kram/Lollo