V.13 2022

Hej!

Skrivandet går verkligen på sparlåga just nu. Kanske skulle det till viss del kunna bero på att manuset har ett jultema och omgivningen runt mig känns allt annat än julig den här tiden på året. Nu vill vardagen ha sol, sippor och klatschiga färger. Men hur roligt det än är att skriva eller att ha skrivit något, är det också krävande. Därför är det lätt att liksom glida undan och göra annat som kräver lite mindre tankeverksamhet när tid finns för annat än jobb och annan vardag.

I dag har jag städat i kyrkan, tvättat, hängt och vikt tvätt, sett klart förra veckans Masked Singer och gräddat kalljästa brödbullar. Planen för sista timmen innan skolbarn kommer hem, är att ta en promenad och leta vårtecken, hämta reserverade böcker på biblioteket och kanske ta en repa inne på Röda korset - ett av de bästa nöjena man kan ha en ledig torsdag om ni frågar mig! Överlag verkar priserna i secondhandbutiker ha gått upp men inte där! Relativt ofta har de dessutom rea på redan låga priser. För några veckor sedan hade de halva priset på kläder. Då fyndade jag en snygg sjal i grått och senaste tillskottet till mina favoritfärger - gult - med diskret leopardmönster i. Leopard lär vara modernt i vår, har jag hört. Vill ni veta vad den kostade? FEM kronor. Ett par smala jeans med hög midja och snygg ljus blå denimfärg har jag också köpt mig. För 20 kronor. Dessutom har vi nu i vår ägo ett litet gulligt toastjärn som jag hittade för 30 kr. Butiken är liten och precis som alltid när det gäller second hand, måste man kika in ganska ofta för att göra sina fynd. I långa perioder hittar jag ingenting och köper allt nytt i stället. För att sedan plötsligt kunna slå till på sådant jag verkligen gillar eller behöver.

Oj, nu måste jag skynda iväg om jag ska hinna med mina planer! Önskar er alla en fortsatt bra dag och trevlig helg! /Lollo