V.40 2022 Dagens bestyr

Hej!

Oktober. Välkommen. Tänk vad lite sol, lite vind och hög klar luft kan göra för humöret. I dag har jag farit runt och grejat utan att få allt gjort som behövas skulle. Eller ja, behövs och behövs. Dammråttorna är säkert nöjda med att få växa till sig ännu lite mera och bits gör de inte. Faktiskt. Förutom tvätt, disk, matlagning och andra så kallade nödvändigheter, blev det en tur till biblioteket. Det var dags att byta ut böckerna i boklådan här hemma.

Biblioteksböcker

Sedan vidare och handla en ny gardin till dottern som önskar sig ett coolare rum. Svart gardin i stället för vit spets med fläckar och hål blev faktiskt väldigt mycket snyggare…

På secondhandaffär hittade jag ett litet bra avlastningsbord/hylla. Mamman i den här familjen har nämligen tröttnat på att vardagsrumsbordet ständigt är belamrat med diverse prylar som ingen vet vart de ska lägga eller inte orkar lägga där de ska läggas. Så nu startar operation omprogrammering av rutiner där kroppen ska lära sig ta ytterligare tre steg och i stället lägga dessa prylar på den nygamla möbeln.

Avlastningshylla

Hyllan är lite sliten men väldigt söt, tycker jag. Den är ursprungligen i något mörkt träslag (det syns undertill) som någon sedan målat i vitt. Oh vad den påminner om min farmor Gunborg! Hon hade en stor förkärlek till att måla om saker. Jag har sparat en av hennes pinnstolar som hon målat i vitt och sedan omsorgsfullt dekorerat den runda sitsen med klistermärken i rött och grönt.

Lite jobbliknande pyssel har jag ägnat mig åt också. Men bildstöden här nedan är till barnlokalerna i kyrkan som jag är engagerad i.

Bildstöd till kyrkan

Nu ska här drickas te, precis som sig bör när skymningen faller en tidig höstkväll i oktober.

/Lollo