Lollos loppis-tips

Från ganska många håll tycker jag att man hör röster som inspirerar andra till att handla mer på secondhand. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina tips och tankar kring ämnet. Varför välja secondhand Till att börja med vill jag vara tydlig med att jag inte alls gör alla inköp på secondhand eller loppisar. Många gånger tar bekvämligheten överhanden och en beställning slängs iväg via shop-online eller så görs inköpen i vanlig butik.

Läs mer →

Återbesök hos Granis med mys och matte

Omslagsbild
I vintras skrev jag det här inlägget: https://refus.se/2019/02/enkel-matte-i-skogen/ Vi har nämligen en liten gran i skogen, barnen och jag. Den tillhör givetvis skogsägaren men vi betraktar den ändå lite grann som vår “Granis”. För ett par veckor sedan gick vi och tittade till den igen. Vi mätte den, räknade ut hur mycket den vuxit sedan sist och undersökte om det var skillnad i hur den såg ut nu. Både mystid och matematik på en och samma gång alltså.

Läs mer →

Låt barnen rita när de lyssnar

Den här veckan kommer ett litet snabbtips: Ibland vill vi vuxna gärna att barnen ska få lyssna till sagor och böcker eftersom vi vet hur positivt det är för deras språkutveckling medan barnen själva inte verkar vara lika intresserade. Blir dina barn rastlösa när du försöker få till en mysig lässtund tillsammans med dem, kan du prova att ge dem papper och penna och uppmuntra dem att rita medan du läser för dem.

Läs mer →