V.17 2023 Vissa tankar gillar inte att åka karusell

Hej! Just nu ligger jag lite lågt med skrivandet. Efter det senaste färdigskrivna manuset, började jag spåna på idéer till en uppföljare till … ja, det håller jag för mig själv faktiskt. Men sedan tog det stopp och jag saknar inspiration. Och det är okej. Jag skriver ju inte för att dra in pengar eller för att göra en arbetsgivare nöjd med mitt jobb. Nej, jag skriver för att jag tycker om det och när jag för tillfället inte har något att skriva, då är det ingen fara med det.

Läs mer →

V.9 2023 Boktips

Hej! Mars blåste in i salongen som en lekande vind. Hon narras lite där hon dansar fram med serveringsfatet i famn. Hon bjuder på en plockbuffé av solstrålar, vårblommor, lervälling och isande kyla. Och äta, det måste vi! Det är bara att tugga i sig vad som bjuds varje dag. Sedan står syster April en bit där borta och fnissar. Hennes bjudningar brukar som bekant vara av än mer varierat slag.

Läs mer →

V.6 2023 Missförstådda februari

Hej! Något jag förstått om februari, är att den av en del människor uppfattas som rätt besvärlig.Men för mig är januari andras februari. Åtminstone var det så i år. Jag vet att februari har smeknamn som “Vabruari”, att vintern kan börja kännas tråkig och våren långt borta. Men jag vet inte. För jag ser de ljusare eftermiddagarna, jag ser blåsipporna stå längst bort vid vinterns vägkrök och vinka glatt med sina små blad och jag ser dagar med minusgrader som glädjeämnen (därför att de varit så få).

Läs mer →