Boksläpp

Omslagsbild
Hej på er! Här kommer ett litet smyginlägg mitt i sommarpausen. Men jag lovar att fatta mig kort. Nu finns den fjärde boken om Tora och gänget från Koförskolan ute här på Refus (ljudfilen ligger som vanligt på Soundcloud). https://refus.se/bocker/koforskolan-sommarstangt/ När jag skrev Sommarstängt på Koförskolan, tänkte jag på de veckor då många förskolor stänger över sommaren och barnen får gå på någon annan förskola som håller öppet. Jag ville fånga de olika känslor som jag tror kan vara förknippade med det.

Läs mer →

Sommarpaus

Omslagsbild
Nu är sommaren här på allvar och jag har gått på semester från mitt jobb som förskollärare. Jag har hunnit spendera ett par dagar på Nyhemsveckan, en kristen festival eller konferens, skulle man kunna beskriva det som. I går firades midsommarafton här hemma i vår lilla stad. Dagen innehöll det där som räcker för att göra midsommar för mig. Färskpotatis. Sill. Gräddfil. Gräslök. Jordgubbar. Helst ska det också ingå dans runt en midsommarstång som ingrediens i en välsmakande midsommarafton.

Läs mer →

Ibland kan en pedagog inte äta glass utan att tänka på jobbet eller hur en sagopåse kan bli till

Omslagsbild
För någon månad sedan åt vi glass på ett trevligt glasscafé, familjen och jag. Min glass smakade underbart. Dessutom var den pyntad med en fin liten palm i plast. Nästan genast gick min pedagog-hjärna igång: Den skulle man kunna ha som konkret material till den där ramsan om “fem små apor satt i en palm och reta´ krokodilen…“Vad är det för plast i den? Hmm, giftfri förskola…Men barnen ska ju inte ha den att leka med eller smaka på.

Läs mer →