Pepparkake-hacks

Julstress är inget roligt. Det är mycket man vill och mycket man tror att man borde. Men allting behöver varken vara perfekt eller avancerat för att det ska ge lite julkänsla. Den här veckan bjuder jag på två enkla pepparkaks-pyssel-tips som passar att göra tillsammans med barn.

1. Hemgjorda pepparkakor utan bakning Dekorera färdigköpta pepparkakor med kristyr och godis. En smidig genväg om det blir för många moment att själv baka kakorna först.

2. **Återbruksbara pepparkakor ** Blanda pepparkakskryddor i trolldeg/saltdeg. Använd pepparkaksformar för att ta ut kakor. Gör ett hål upptill i kakorna innan de torkas först i ugn och sedan i rumstemperatur. Sedan är det bara att knyta ett band eller en tråd i kakorna och hänga upp dem där de passar, t.ex. i granen. Barnen och jag gjorde sådana för ett par år sedan och de doftar fortfarande då det är dags att öppna lådan med julpynt!